Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dimarts, 14 de maig del 2013

Viure a pagés (2)

Segona sessió al Molí, ja hi vaig estar i captar una cabana i un exterior genials. Ara, amb en Raul, l'objectiu era el molí i la serradora.

Tot plegat esta força malmés, encara que això no va impedir captar unes bones imatges de la turbina que amb la força de l'aigua generava l'electricitat del molí i de les politges que havien fet anar les serres i torns que servien per fabricar en d'altres époques mànecs per eines.

En Lluís, de 87 anys ens ho ensenya i ens dona tot d'explicacions. Com ja m'havia explicat la seva cunyada l'altre vegada, viuen al mas, encara que tenen casa a Bas. Avui el seu germà i la seva dona no hi són, han anat a la clínica ... Llàstima.

Turbina
En Lluis
Politges de la serradora 

El Molí a Hostalets