Projecte Fluvià

He iniciat el projecte d'anar resseguint el curs del riu Fluvià. La visió de la vida al voltant del riu durant el seu curs des del naixement a la Vall d’en Bas fins a la mar als aiguamolls de l’Empordà, la diversitat de paisatge al llarg del recorregut: muntanya a la capçalera, el pas pels pobles i ciutats (Olot, Besalú, Bàscara, ...), l'agricultura, els aiguamolls a la desembocadura.

La diversitat cromàtica al paisatge durant l’any: Els verds de la primavera, els grocs de l’estiu, els vermells de la tardor, els marrons de l’hivern, la diversitat en la vida al seu entorn, les masies a la capçalera, els parcs urbans a les ciutats, les indústries, les centrals hidràuliques, els equipaments turístics.

Vestigis del passat: Encara hi podrem trobar antics molins, passeres, ponts, .... cal buscar-ho.

El treball durarà el seu temps, són 97 quilometres i no els vull fer en solitari. Hi estic anant-hi amb amics, amb els companys d'AconTrallum (en Raul, l'Eva, l'Iria i en Ferran), i d'altres fotògrafs que de ben segur donaran la seva visió del paisatge i de les persones. En definitiva de la vida al voltant d'aquest riu.

A mida que vagi evolucionant podreu seguir el treball en aquest blog i si hi voleu participar, ja ho sabeu, la porta és oberta, tant sols cal entrar-hi

dissabte, 24 de març del 2012

Feta a Manises, amb la Mare de Deu del Tura

Feta a Manises, amb la Mare de Deu del Tura, damunt de Sant Francesc i un riu ... el Fluvià.
El Sr. Rosau, net de Terrisseria Rosau d'Olot, hem demana si puc ampliar amb el zoom de la càmera les lletres que hi han a l'esquerra del quadre de ceràmica.

Per l'època poden ser del meu avi. Si fos així abans no tirin a terra la casa demanaria que me les donessin. Llàstima, son fetes a Manises. (Municipi del País Valencià a la comarca de l'Horta i famós per la seva ceràmica).

En aquest cas, segons el Sr. Rosau, fetes en una fàbrica i de poca qualitat. Hem queda el dubte de si eren verdes quan la guineu no les pot haver ....

Una mica més enllà, el pont al carrer de Sant Cristòfol, sobre el Fluvià, que m'evoca records de la meva primera visita a Olot i que creuava per pujar a Batet.

Nostra Senyora del Tura, ampareu als Olotins

Creuant el pont

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El projecte està obert a la participació i els teus comentaris seran molt benvinguts.